Seni İyileştirecek ya da Yok Edecek 10 Zihniyet Değişikliği

Seni İyileştirecek ya da Yok Edecek 10 Zihniyet Değişikliği

Sana söyleyeceğim bu temel beceriyi geliştirdikten sonra, büyük ya da küçük istediğin HER ŞEYİ başarabilirsin. Krallardan sıradan insanlara kadar bu herkesin kullandığı bir şey. Ya seni iyileştirecek ya da yok edecek. Bu becerinin ne olduğunu ve nasıl ustalaşacağını birazdan anlatacağım. Bu kitap bahsedeceğim beceri setinin temeli üzerine inşa edilmiş özel bir eğitim aslında. Eğer kendi kaderinin efendisi olmak istiyorsan, “Laptop Milyoneri” başlamak için harika bir yerdir. Nedenini kitabın tamamını okuyup bitirdikten sonra göreceksin.

Şimdi gelelim sana bahsedeceğim beceriye, bu yetenek benzersiz çünkü senin lehine ya da aleyhine çalışabilir. Bunu nasıl yöneteceğini bilmiyorsan, seni geride tutmayı garanti eden tek şey bu.

Peki bu ne? Kendi inançlarına hükmetme sanatı.

Kısacası, inançlarının seni kontrol etmesine izin vermektense, onları aktif olarak, kendi iradenle etkileyebilme yeteneğidir. Yeni şeyler öğrenmek için zaman ayırmak ve bu yeni şeylerin inançlarını aktif olarak değiştirmesine izin vermek. Kendi bakış açına sürekli meydan okumak, her şeyi sadece olduğu gibi kabul etmemek.

Pek çok insan kendi inanç sistemini oluşturmak ve yönetmek için çok tembel. Kendilerinin nasıl düşüneceklerini ve yaşayacaklarını söylemeleri için başkalarına güveniyorlar.

Başarılı olmak istiyorsan, sınırlayıcı inançlarını zorlamak ve değiştirmek için zaman ayırmalısın.

Bu “pozitif olmak” veya “motivasyon bulmak” ile ilgili değil… Bu tamamen farklı. Bu, seni sen yapan şeyin özünü değiştirmekle ilgili… Kolay değil, ama inanılmaz derecede önemli.

Neden değiştirmek zorundasın? Çünkü bugüne kadar inandığın sınırlı inançlar seni olmak istediğiniz yere götürmedi.

Şunlara inanabilirsin…

  • …”Bir iş başlatmak için yeterli param yok”
  • …”Diğer insanlara yardım edebilecek bir yeteneğim yok”
  • …”Girişimci olmak için gerekenlere sahip değilim”
  • …”Sağlıklı kalamam çünkü çok tembelim”

Bunlar geçici düşünceler olabilir ya da yerleşik inançlar olabilir. Kendine sormalısın, bunlar gerçek kanıtlara dayanıyor mu, yoksa kafandaki sesi doğrudan kabul mu ettin?

Hepimiz bu tür inançlarla karşı karşıya geliyoruz, onları çevremizden ve seçimlerimizden alıyoruz.

Fakat bir şeyin geçmişte doğru olması, her zaman şu an veya gelecekte doğru olacağı anlamına gelmez. Bunu hatırla.

Peki inançlarımızı gerçekten nasıl değiştiriyoruz?

Bilgi.

İnsanlar, hayatını öğrenmeye devam ederek yaşamaya adamış insanlara gülebilir veya onlarla dalga geçebilirler. Buradaki asıl ironi, bu insanlara gülen ve hafta sonları vakitlerini boşa harcayan insanların, inançlarını değiştirme becerisine sahip olanlar kadar tatmin edici bir hayat yaşamamasıdır.

Ne ekersen onu biçersin. Gerçek şu ki ya önüne gelen fırsatı değerlendirirsin ya da göz ardı edersin.

Eğer değişmek istiyorsan, inançlarının çoğu zaman seni engelleyen şeylerin temeli olduğunu anlıyorsan, ilk adım oldukça kolay. Daha iyi inançlar oluşturabilmek için daha fazla bilgi edinmen ve anlayışını geliştirmek için ilke bazlı bir seçim yapman gerekir.

Sadece sınırlayıcı inançlarını kaldırmak yetmez, onları ilerleten inançlarla değiştirmelisin.

İşte Steve Siebold’un iş dünyası ve para ile ilgili “Zengin İnsanlar Nasıl Düşünür” adlı kitabında paylaştığı 10 inanç.

Bunları eski sınırlayıcı inançlarını değiştirmeye başlamak için temel olarak alabilirsin:

1. Serbest piyasa ekonomisinde, herkes istediği kadar para kazanabilir.

2. Geçmişin, üst düzey okullardan diploma veya IQ, para kazanma konusunda anlamsızdır.

3. Para kazanmanın en hızlı yolu, bir sorunu çözmektir. Çözdüğün sorun ne kadar büyükse, o kadar fazla para kazanırsın.

4. Sana hayatın bir mücadele olması gerektiğini ve sahip oldukların için şükretmen ve minnettar olman gerektiğini söyleyen kötümserleri dinleme.

5. Daha fazla para kazanmayı hedefle. Burada büyük düşünmelisin. 100.000 TL, 500.000 TL, ya da neden 1 milyon TL olmasın?

6. Korku ve kıtlık zihniyetinden vazgeç ve parayı tüm iyi şeylere sahip olabilmek gibi görmeye başla: özgürlük, fırsat, olasılık ve bolluk.

7. Zengin olmak bir ayrıcalık değildir. Zengin olmak bir haktır. Başkaları için çok büyük bir değer yaratırsan, istediğin kadar zengin olma hakkın vardır.

8. Zamanının gelmesini bekleme. Bir dış güç tarafından keşfedilmeyecek, kurtarılmayacak veya zengin olmayacaksın. Çok para istiyorsan, kendi gemini kurtar. Seni hiç kimse kurtarmaya gelmeyecek.

9. Paranın bitmesi konusunda endişelenmeyi bırak ve daha fazlasını nasıl kazanacağına odaklan. Sürekli para konusunda endişe duyarak yaşamak, yaşamak değil. Bunun yerine para kazanmayı hayal et.

10. Zengin olmanın senin kontrolünün dışında olduğunu söylemeyi bırak. Gerçek şu ki, para kazanmak içsel bir iştir.

Mantıklı geliyor mu? Bunları hatırlamak için yazmak veya yazdırmak güzel olabilir.

Bununla birlikte, bu noktada duramazsın, bu şeylere sadece duyduğun gibi inanamazsın. Kanıt bulman, araştırma yapman, araştırmayı sevmeyi öğrenmen gerekiyor. Bunların yanlış olduğunu söylemiyorum, ama kendin araştırıp test edip görene kadar bunlar inanç değil sadece düşünce olabilir.

Yukarıda belirttiğim gibi, bu kitap sadece belirli bir süreliğine indirimli satışta. Evet, bu bir iş kurmakla ilgili, hem de kendi internet işini kurmak… Ancak bana bir iyilik yap ve bu eğitimin neyi temsil ettiğini düşünerek büyük resme bak. Aynı zamanda kendi içinde daha büyük bir değişim yolculuğuna başlamak için bir basamak taşı olarak görebilirsin.

Bu eğitim, hayatta neyin mümkün olduğunu düşündüğünle ilgili inançlarını zorlayacak ve bu zorluklara karşı bir direnç hissedeceksin. Bu iyi birşey. Bu direnç duygusunu bir rehber olarak kullan, korku genellikle yanlış anlaşılır. Korku seni geride tutmak için değil, sana yön vermek için var. Doğal olarak değişimden kaçarız, ama bildiğin gibi… değişim, büyümemizi sağlayan şeydir.

Bu yüzden kitabı okumak için biraz zaman ayır.

[Buraya TIKLA].

​Nasıl yapacağınla ilgili tüm detayları bu sayfalarda bulacaksın.

Güçlü kal,
Aksel