Sahip Olabileceğiniz En Büyük Süper Güç Nedir?

Sahip Olabileceğiniz En Büyük Süper Güç Nedir?

Bu sabah uyandığımda daha önce okuduğum bir şiiri hatırladım ve bu 2000-3000 yıllık şiir şöyle diyordu:

“Kim güçlü?”

Cevap… “Kendi aklı üzerinde kontrol sahibi olan kişi” idi..

Sen ve ben her gün sürekli yeni zorluklarla karşı karşıya geliyoruz. Nasıl para kazanacağız, ne yiyeceğiz, nasıl sağlıklı kalacağız ya da sosyal ilişkilerimizi nasıl koruyacağımız hakkında düşünüyoruz. Eğer dikkatli olmazsan aklın her zaman yarış içinde ve korkuyla dolu olabilir.

Geçende arkadaşlarla konuşuyor ve insanın sahip olabileceği en harika özelliğin hangisi olabileceğinden bahsediyorduk. Aslında bu oldukça açık. Sahip olabileceğiniz en iyi şey zihin kontrolüdür.

Karşılaştığım herkes, tanıştığım insanlar, zengin olanlar, yoksul olanlarlar, altılı karın kası olan insanlar, ya da şişman insanlar, ne olursa olsun, hiç kimse tanıştığım, muazzam beyin kontrolü olan insanlar kadar etkileyici değil.

Zihinleri, onlara en iyi şekilde hizmet eden düşüncelerle dolu.

Örneğin, bir iş görüşmesine gidiyorsunuz ve zihniniz korkuyla dolu giderken kendi kendinize şöyle demelisiniz: “Hey, bunu yapacak kadar yetenekliyim. Bunu yapabilirim.

O zaman bunu gerçekten yapabilirsiniz.

Diyet yapmayı düşündüğünüzde de aynı şey olur. Diyelim ki mutfaktasınız ve aç olduğunuzu ve yiyecek bir şeyler aradığınızı biliyorsunuz. Kötü bir şey yememeniz gerektiğini biliyorsunuz, ama zihniniz tuzağa düşmeye ve negatif düşünceler döngüsüne girmeye başlar. Aniden ekmek, nutella, börek gibi şeyler kulağa çok daha iyi gelmeye başlar.

Yapmamalısın biliyorsun ama artık bu kontrolünün dışında.

Bu yüzden şiir şöyle diyordu, “Kim güçlü? Kendi aklı üzerinde kontrol sahibi olan kişi.

Şimdi, 1000 yıldan uzun bir süre önce, biraz saftılar, çünkü o zamanlar biyolojiyi ve bilimi tam olarak anlamıyorlardı. Ekmek veya gazlı içecek gibi şeyleri özlememizin ya da para biriktirmememiz ya da yatırım yapmamamızın nedeni, biyolojik olarak tarihin bir noktasında bu korkuların bize iyi hizmet etmesinden kaynaklanıyor.

O zamanlar böreğin olmadığı ya da yatırım yapmak için bir nedenimiz olmayan bir dünyada yaşıyorduk, ancak şimdi daha çok şey bildiğimiz bu karmaşık dünyada yaşıyoruz.

Unutma, o zamanlar bir insanın ortalama ömrü sadece 30 ya da 40 yıldı. Peki neden bir emeklilik fonuna yatırım yapalım ki o zaman?

Şimdi, 80 ya da 90 yaşına kadar yaşama şansımız var. Ne tür atılımlar yapacağınızı kim bilebilir?

Böylece aniden beyninizde bir uyumsuzluk sorunu oluşur.

Ben buna ‘Ataların Uyuşmazlığı‘ diyorum.

Atalarınızın bir ortamı vardı ve sizde başka bir ortamdasınız, ama yine de aynı içgüdülere sahipsiniz.

Yani bugün 21. yüzyılda, beyninizi kontrol etme yeteneği çok daha yüksek bir ödülle geliyor. Yani, başarabilirseniz, ödüller bol kepçeyle geliyor. Çünkü şimdi kendi zihnini kontrol edemeyen 7 milyar insanla dolu dünya.

Zihnim istiyorsa onu dinlemeliyim,” diye düşünüyorlar.

Hayır. Sen farklı olmalısın.

Sen, beynine bir mantık unsuru getirebilecek biri olmalısın. Bir şeyler düşünüp plan yapmalısın. Ve planına sadık kalmalısın.

Senin bir planın olmayabilir. Ya da daha kötüsü, planın tamamen yanlış bir plan olabilir ve durumunu iyileştirmek yerine seni geriye götürebilir.

İşte bu yüzden sana bu kitabı sunuyorum. Böylece bir plan yapabilir ve kendi imparatorluğunu kurmaya başlayabilirsin. Maaşlı çalışanlara, işsizlere, öğrencilere, kadınlara ve çocuklara, tüm girişimcilere ve girişimci adaylarına sesleniyorum.

Hedeflerinize ulaşmak için ne yapmanız gerekiyorsa yapın.

Bu kitabı okuduktan sonra, evinizin konforunda kendi işiniz için çalışabileceğiniz uygulanabilir, pratik adımları öğrenmenizi istiyorum.

Size otopilottan para kazandıran 7 ila 8 rakamlı bir iş kurmanızı istiyorum. Sosyal medya, pazarlama ve işletme tecrübelerimi kullanarak bunu sizin için yapabilirim. Ben zaten kendi markalarım için yaptım ve sıfırdan başladım. 

Kitap çok çabuk satılıyor, bu yüzden stoklar erimeden satın almak için, buraya tıklayın.

Güçlü kalın,
Aksel