Michael Jordan ve Başarılı Olacağınıza İnanmak

Michael Jordan ve Başarılı Olacağınıza İnanmak

Selam,

​Başarının kaçınılmazlığına inanmak zorundasın.

Hayatının.

Düşlerinin.

Hedeflerinin.

Bu kadar basit.

Bugün günün kitabında, “Başka Bir Şey Önemli Değilken: Michael Jordan’ın Geri Dönüşü” yazar, Michael Jordan’ın “…kendini fantezilerden yarattığını söylüyor. Sanrılar değil, başlangıçlar, gerçekleşecek vizyonlar, günün sonunda kadere inandığını” söylüyor.

Çoğu insan ya negatif düşüncelerle ya da kendini kandırarak yaşıyor.

Sen her ikisinden de kaçınmalısın.

Michael Jordan’ın inanışı şu: “[Her şey] kader duygusundan, iyi şeylerin sahada kendisine gelmesi gerektiğinden, yani oyundaki mücadelelerinden etkilenmeyen bir armağandan kaynaklanıyordu.

İnancın tükenmemeli.

Geleceğini herkesten önce görmelisin.

‘Kaçınılmazlığı’ olan bir başarıya ulaşmanın 3 yolu vardır:

1. Kazanılmalı: Kulağına başarının garantili olduğunu fısıldayan sanrılardan kaçın. Garanti değil. Başarı, sadece çabayla birleştirildiğinde kaçınılmaz hale gelir. Michael Jordan herkesten daha fazla zaman harcadı – o spor salonuna ilk gelen ve eve giden son kişiydi. Çaba yok mu? O zaman kaçınılmazlık da yok. Diğer herkesten daha çok çalışmak zorundasın. Sonra kaçınılmazlık kazanılır.

2. Muazzam deneylerden gelir: Michael Jordan’ın yaşlandığı zamana ait bir hikaye var (40 yaşındaydı ve bu profesyonel basketbolda yaşlı demek) ve daha genç bir takım arkadaşı olan Rip Hamilton onunla yarı sahadan potaya şut atma konusunda iddiaya girerek meydan okudu (hedeften 14 metre uzaklıkta – baya uzak bir mesafe – bir ara deneyin):

“[Jordan] yarı sahadan atış yapmakta zorlanırken ve yarışın kısa süre sonra biteceğine dair fazla güven duyduğunu ifade ederken, bu yarışmayı kadere benzeyen bir sesle yargıladı: ‘Evet iyi gidiyor – iyi hissediyorum, oooh, işte orada, hissetmeye başladım, hissetmeye başladım, geliyor.

Üç tane Jordan atışı potaya girdi ve hüzünlü Hamilton birkaç yüz dolar daha borçlandı.

Jordan doğaçlama yapmaya başladı, görünüşe göre bileğinin tendinitini hiçe sayarak, formunu ayarladı, nihayet 50’li yıllarda Bob Cousy’den ödünç alınan tek bacaklı bir set atışına yeltenmeye başladı, ve sol dizi yerde, sağ dizi karnına kadar çekik ve eğik.

Topu bir kez yerde sektirdi, küçük bir sıçrama yaptı, şutunu çekti ve zahmetsizce attı. Sonunda mesafesini bulmaya başladı – “oooooh, oooooh, oooooh” – orta sahadan son 13 atışının 8’ini potaya sokmayı başardı ve 1000 dolardan fazla kazandı…

Jordan sadece kendine güveni ve inancı olduğu için kazanmadı. Tekniğini değiştirdi.

Mevcut yöntemlerine aşık olma.

3. Hayal kırıklığına uğrama: Yazar, Jordan hakkında şunları söylüyor: “Basketbolun hayal kırıklıklarının toplamı olduğunu biliyordu. Jordan’ı o zamanlar diğer ölümlülerden ayıran şey yeteneğinden çok, kötü bir gün geçirdiğinde pes etmeme tutumuydu. Av gibi korkudan sinmedi ve 3–15’in ortasında zonklayan bir dizle bile vazgeçmedi.”

Onu en iyi tanıyan doktor Jordan’ın neden böyle olduğunu açıkladı.

Kariyeri boyunca en zorlu görevler sırasında bile eşit derecede iyiydi.

“Michael her zaman bir sonraki atışının içeri girdiğini düşünüyor; her zaman takım arkadaşlarına şöyle diyor: “Devam et, atmaya devam et,” Hefferon gözlemliyor. “Fiziksel olarak nasıl hissettiği önemli olmaksızın, inancı mutlak.” diyor.

Hayat bir oyun gibidir.

Bu metaforu her zaman sevdim.

Çalış.

Fakat şu anki metodolojin çalışmıyorsa, başını duvara çarpma. Yaklaşımını değiştir. Daha önceki e-postalarımda “Yaşam Duvarını Nasıl Aşarız” hakkında konuştum. Geri dön ve yaşamın duvarlarını nasıl aşabileceğimizi ve hayattaki engellerin üstesinden nasıl gelebileceğimizi anlattığım yazıyı yeniden oku.

Hayal kırıklıklarının seni düşürmesine izin verme.

İleri git ve unut.

Büyük Pulitzer Ödülü sahibi Erich Remarque bu konu hakkında şöyle yazıyor: “Unutmak sonsuz gençliğin sırrı. İnsan sadece hafıza ile yaşlanır. Unutman gereken şeyleri unut ve geride bırak.”

Kaçınılmazlığı yaşa…

Güçlü kal,
Aksel

Not: Kendi internet işini kurarak para kazanmak ve iyi hayatı yaşamak ister misin?

Sıfırdan başlayarak internetten ek gelir kazanmak için ihtiyacın olan her şeyi öğretiyorum. Eğitimi hemen alıp başlamak için buraya tıkla.