Uzun Uçuşlarda Hep Bunları Satın Alırım…

Uzun Uçuşlarda Hep Bunları Satın Alırım...

Selam,

Şu anda Londra’dan Kıbrısa’a dönüyorum ve uçuşlarda hep yaptığım bir şey yanımda çok fazla kitap getirmek. Bazen kitap dolusu bir valiz bile getirebiliyorum. Amerikalı boksör Floyd Mayweather Jr.’ın nereye giderse gitsin, yanında bir çanta dolusu para getirmesi gibi bir şey, ben de seyahat ederken yanımda kitap getiriyorum, böylece her gün bir kitap okuma diyetime ayak uydurabiliyorum.

Bunun da ötesinde, genellikle Instagram fotoğraflarım ve hikayelerimden de gördüğünüz gibi, havaalanındaki mağazalardan bir yığın kitap alırım.

Materyalist şeylerin güzel olduğunu ben de kabul ediyorum…

Ancak, yeni bir Ferrari’den daha değerli olan nedir biliyor musun?

Bilgi.

Warren Buffett’ın bu konuyla ilgili çok güzel bir sözü var:

“Ne kadar çok öğrenirsen o kadar çok kazanırsın.”

Eve giderken uçakta okumak üzere havaalanında satın aldığım kitap yığınının beni diğer her şeyden daha fazla heyecanlandırdığını söylüyorum.

İnsanların neden hala bu tavsiyeye uymadığını bilmiyorum. Bu tavsiye beni bugün olduğum kişi yaptı.

İflas ettiğim dönemde istanbulda bir harabede yaşıyordum, banka hesabımda 0 TL vardı…

Üniversite diplomam ya da hiçbir fırsatım yoktu.

Nasıl başarılı olabileceğimi gösterecek mentorlar bulmaya çalıştım. Ve beş milyoner akıl hocası buldum. Her biri bana, beni bugün bulunduğum yere taşıyan yaşam hakkında farklı dersler öğretti.

Ve şimdi bu dersleri sana her hafta gönderdiğim bu maillerde ve iyi hayatı yaşamana yardımcı olacak mentor ipuçlarını anlattığım bu kitapta paylaşmak istiyorum.

Bu kitapta ve mail listemde, danışmanlarımdan sağlık, servet, sevgi ve mutluluk konularında bugüne kadar edindiğim en önemli derslerden bazılarını paylaşacağım. Yani benim “İyi Yaşam” dediğim şeyin dört ayağını.

Bu nedenle, bu küçük rehberlik grubunun bir parçası olmak ve başarılı olmak için gereken temelleri öğrenmek istiyorsan e-mail listeme kaydol.

Öğrenmeyi asla bırakmamalısın. Her zaman meraklı ol.

Bugün parmaklarının ucunda bir bilgi hazinesi var. Bu özel haftalık e-posta mesajları ve şimdi benim günlük metin mesajları ile birlikte. Dünyada her türlü sesli kitap, podcast, video röportajı, kitap ve yaşam koçu var.

Hayallerini yaşamak istiyorsan, gerçekten mümkün olduğunu bulmak için…

O zaman başarmak için bilgi edinmek ve bunun için çaba ve zaman harcamalısın.

Hayat boyu öğrenmeye istekli ol ve başarı sandığından daha yakın olacaktır.

Öğrenmeye hazırım diyorsan “Laptop Milyoneri” senin için biçilmiş kaftan.

Güçlü kal,
Aksel