Daha Fazla Boş Zaman Yaratmak İçin 4 Yol, #2 Çok Önemli!

Daha Fazla Boş Zaman Yaratmak İçin 4 Yol, #2 Çok Önemli!

Aksel ben,

Kendi zamanınızı gerçekten kontrol etmede ustalaşmak için nelerin gerekli olduğunu konuşalım. Çoğumuz, yalnızca kısa bir süre serbest zamanımızın olduğu şekilde yaşamayı deneyimlemiştir. Serbest zaman, çoğu kişinin sadece inanılmaz derecede başarılı olanların tam kontrol sahibi olduğunu düşündüğü büyük bir varlıktır.

Aslında ne kadar boş vaktiniz olduğunu görünce şaşırabilirsiniz. Asıl sorun, çoğu insanın boş zamanını, yapmak zorunda olduklarını düşündükleri şeylere kullanmasıdır. İşinize, ailenize ve sosyal hayatınıza dair yükümlülüklerinizi yerine getirdikten sonra – diğer her şey bir seçimdir.

Sahip olduğunuz “boş vakti” ne kadar akıllıca kullanırsanız, o kadar daha fazla boş zaman yaratabilirsiniz.

Peki zamanınızı akıllıca kullandığınızdan nasıl emin olabilirsiniz?

İşte faaliyetlerinizi ve zihniyetinizi kontrol etmek için 4 önemli nokta:

1. Sürekli olarak öğrenmeye ve gelişmeye yatırım yapmanın yollarını aradığınızdan emin olun. Google’da ne kadar ücretsiz eğitim olduğuna şaşıracaksınız, bu yeni bir konu öğrenirken başlamak için harika bir yer. Yine de bir konuya derinlemesine dalmak istiyorsanız, bir mentora veya koça daha hızlı öğrenmenize yardımcı olması için yatırım yapmanız ve iyi para ödemeniz gerekir; bu genellikle insanların bir şeyde mükemmelleşmeye çalışırken yaptıkları hataların çoğunu yapmadan öğrenmenin yoludur.

2. Kitap aklı ve sokak aklı arasındaki farkı öğrenin. Çoğu zaman bir konu hakkında çok şey bilen insanlarla tanışacaksınız, ancak bazıları önemli bir şeyi kaçırıyorlar – sokak aklı. Yani, bilgiyi gerçek dünyada test etme deneyimine sahip olmak. Tren raylarının ne olduğunu bilmek ile ne zaman rayların üzerinde olmaman gerektiğini bilmek arasındaki fark budur. Sokak aklı ya zor yoldan öğrenilebilir (başarısızlıklarla) ya da daha önce bu hataları yapmış bir mentor aracılığıyla eğitim yoluyla öğrenilebilir.

3. Zamanınızın ÇOĞUNUN yolun dışında geçeceğini anlayın. Son hedefe ulaşmak karar, eylem ve sonuçlardan oluşan düz bir çizgi değildir. Yolda öğreneceğiniz ve yönünüzü değiştirecek şeyler her zaman vardır. En iyisi, bunu kabul edip tahminde bulunmak ve bir başarısızlığa veya değişime uğramanın sizi yoldan çıkarmasına izin vermemektir. Yeni bilgileri alın, mevcut durumunuza uyarlayın ve devam edin.

4. Varsayılan modunuz “hipnotik bir durumdur”, yani hayatınızın çoğunu bilinçaltınız kontrol eder. Bu, bir şeyleri bilerek mi veya otopilotta mı yaptığınızın farkına varmanız için kendinizi eğitmenizin inanılmaz derecede önemli olduğu anlamına gelir. Bunu yapmanın basit bir yolu, düzenli olarak durmak, birkaç derin nefes almak ve NEDEN bir şey yaptığınızı kendinize sormak için zihninize hükmetmektir. Bu önemlidir, çünkü ne yaptığınıza daha fazla dikkat etmeniz için bilincinizi yavaş yavaş eğitir. Bu, boş zamanınızı nasıl kullandığınızın bilincinde olmanızı sağlayacaktır.

Bu ilkelerin dördü de Aksel Özbay tarafından “Laptop Milyoneri” kitabında verilen eğitim ile çok iyi bir şekilde eşleşiyor. Sadece kitap aklını ve sokak aklını öğretmekle kalmayıp, ücretsiz online trafik oluşturmayı, aynı zamanda yeni başlayanların başlangıçta yaptığı büyük hatalardan nasıl kaçınacağını da gösteriyor.

Size daha önce “Laptop Milyoneri“ni ve bu eğitimi bu kadar güçlü yapan şeyin köklerine inmenin önemini vurguladım. Bu eğitim gerçekten sokak akıllıları ve kitap akıllılarının buluştuğu yerdir. Bu bilgileri başka yerde bulamazsınız. Aksel Özbay ve akıl hocalarının yıllar içinde deneme yanılma yolu ile kazandığı deneyimleri sadece bu kitapta bulabilirsiniz.

Henüz denemediyseniz, www.laptopmilyoneri.com/giris adresini ziyaret edebilir ve ilk 21 sayfayı ücretsiz olarak okuyabilirsiniz.

Ayrıca, başarılı bir işletme ile daha fazla boş zaman yaratmakla ilgileniyorsanız, bu kitapta online para kazanma yöntemleri hakkında yeni bilgiler bulacaksınız (Aksel’in ekibinin ve öğrencilerinin neler yaptığını görmelisiniz).

Serbest zaman üzerine son bir düşünce: Hepimizde aynı miktarda zaman var, ve dürüst olmak gerekirse, zamanımızla ne yaptığımızdan biz sorumluyuz. Evet, muhtemelen bu kitabı alıp okumak yerine bir film izleyebilir ya da video oyunları oynayabilirsiniz… ve evet bunlar eğlenceli şeylerdir ve eğlenmek için biraz zaman harcamanın yanlış bir tarafı yoktur (Bali’den paylaştığım son fotoğrafı gördünüz mü?). AMA “eğlencenin” bilginin peşinde koşmanızın önüne geçmesine izin vermemek inanılmaz derecede önemlidir.

Hayattaki her şey gibi, bu kitabın içinde bulunan fırsatlar da sonsuza dek sürmeyecek. Hala şansınız varken, buraya tıklayıp kitabımı satın aldığınızdan emin olun.

Keyfini çıkarın, öğrenin ve yaratın.

Güçlü kalın,
Aksel