Başarısız Olan İnsanlar Bahane Bulurken, Başarılı Olanlar Yeniden Denerler

Başarısız Olan İnsanlar Bahane Bulurken, Başarılı Olanlar Yeniden Denerler

Herkese selam,

“Dünyada iki tür insan vardır…” şeklindeki klasik ifadeye herkesin kendine özgü bir yaklaşımı var: Genelde tanımlayabildiğimiz iki tür insan vardır, başarısız ve başarılı insanlar. Genel olarak kariyerlerinde veya yaşam tarzlarında, potansiyellerini tam anlamıyla kullanamayanlar başarısız olan kişiler ve bunu yapabilenler başarılı kişilerdir.

Peki başarılı insanların “başarısızlar” kategorisine girmelerini engelleyen şey nedir?

Karşılaştıkları aksiliklerden sonra geri sıçrama yetenekleridir.Başarısız insanlar neden başarısız olduklarına dair bahane bulmakla meşgul olurken, başarılı insanlar yerden kalkarak tekrar denemek için başka bir yol arıyorlar.

Eninde sonunda, başarılı olan her insan da başarısız olanların karşılaştığı aynı zorluklarla, cesaret kırılmalarıyla, aksiliklerlerle ve kişisel talihsizliklerle karşılaştılar – ancak onların bu zorluklarla başa çıkma yolları ve kafa yapıları farklıydı.

Başarılı insanların ne kadar yaratıcı olduklarına dair bir örnek olarak aşağıdaki hikayeyi düşünün:

Genç bir çift bir ev almak istiyordu ancak peşinatı karşılayamadıklarını farkettiler. Birçok insan bunu pes etmek veya kendileri için mazeret üretmek için bir işaret olarak görse de, bu çift yaratıcı bir şekilde düşünmeye karar verdi.

Adam, inşaat şirketiyle temasa geçti ve peşinatı karşılamak için özel bir kredi istedi. 1000 TL aylık kredi ödemelerini karşılamak için çift, harcamalarını her ay 250 TL düşürmeye karar verdi ve hafta sonları ekstra saatler çalışmasına izin vermek için patronunu ikna etti ve 750 TL ek gelir elde etti.

Sonunda, başarılı bir insanın özelliklerini uygulamaya koyduğu için evi güvence altına alabildi ve mal sahibi oldu.

Peki sizin bir laptop girişimcisi olarak internetten ek gelir elde etmemek için bahaneniz nedir?

İstediğiniz yaşam tarzını kazanabileceğinizi mi düşünüyorsunuz yoksa neden yapamayacağınıza dair binlerce mazeret mi buluyorsunuz?

Bu kitapta, her iki şekilde de size yardımcı olmak için çok faydalı bilgilerveriyorum.

Fırsat hala devam ediyorken kendi kopyanızı şimdi alın.

Güçlü kalın,
Aksel