Zengin Olmanın Kuralları

Zengin Olmanın Kuralları

Sana para ve başarı hakkında birkaç şey söyleyeyim.

Eğer ilk 100.000 TL’lik işini kurmak istiyorsan, temelin olmadan olmaz.

Mesela basketbolu düşün. Michael Jordan başarılıydı, çünkü temeli sağlamdı. O, senin düşündüğün kadar fantastik biri değildi. Fantastik biri daha sonradan oldu, ancak başarısının büyük bir kısmı temelinin sağlam olmasına dayanıyor.

Eğer para kazanmak istiyorsan, nasıl anlaşma yapılacağını öğren. İnsanlarla nasıl konuşulacağını ve nasıl bağlanabileceğini öğren. Toplum önünde konuşmayı öğren.

Bir yerde, ortalama bir insan için ilk 3 korkunun köpekbalıkları, kanser ve topluluk önünde konuşma olduğunu duymuştum.

Toplum önünde konuşma korkusunun seni engellemesine izin veremezsin. Eğer izin verirsen; o zaman para, iş ve başarı için büyük bir temel olan insanlarla iletişim kuramazsın.

İlk 100 bin liralık işin kuramazsın. İşinden ayrılıp yeni bir işe başlayamazsın. Başka bir gelir akışı yaratamazsın. Temelin sağlam olmadığı sürece dünyayı gezemez, para kazanamaz ve eğlenemezsin.

Aynı zamanda çok önemli bir diğer şey de, temel şeylerin ne olduğunu bilmektir. Her şeyin online alınacağı bir geleceğe geçiş yapıyoruz. Kıyafetler, ev eşyaları, market alışverişi, adını sen koy. Her şey internetten satın alınacak.

Durum böyleyken, bir internet sitesinin nasıl oluşturulduğunu bilmenin önemli olduğunu düşünmüyor musun? Bir satış hunisinin nasıl oluşturulacağını bilmek çok önemlidir ve bunun için ustalaşman gerekir.

Artık bir e-posta listesi veya sosyal medya kitlesi oluşturmak çok önemli. İçerik pazarlaması esas. Bugün bir şeyleri satmak için kullanılan en bilimsel yol bu.

Tüm bu temel prensiplere hakim olan kişi paranın Michael Jordan’ı olacaktır.

Bunlara hakim olduğunuz ve gerçekten uyguladığınız sürece, başarı göreceksiniz.

Ben neden her gün kitap okuyorum?

Temelde daha sağlam olmak için yapıyorum. Bana daha fazla para kazandıracak şeyler hakkında bilgi toplamak istiyorum ve sen de bunu yapmalısın.

Bu yüzden kitap, etkinlik veya kurslara ücret ödemeyi umursamıyorum. Temel becerilerimi geliştirmek ve alet çantama yenilerini eklemek başka bir fırsat olarak görüyorum.

İşte ben Laptop Milyoneri’nde bunu yapıyorum. İnsanlara hiç bilmedikleri temel becerileri öğrettim. Hatta temelin ne olduğunu da.

İnsanlar e-mail pazarlamasının modasının geçmiş olduğunu düşünüyor, ancak ben hesapladım ve aslında benim için sosyal medya ile neredeyse aynı geliri getiriyor.

İnsanlar içerik pazarlamasını da küçümsüyor. Bunun işe yaramasını sağlayan, arka plandaki bilimi ve psikolojiyi görmüyorlar. 7 yaşındaki YouTube Yıldızı Ryan Toysreview’ın yılda 22 milyon dolar kazanmasının nedeni budur.

Laptop Milyoneri” kitabımda öğrettiğim şeyler bu tarz şeyler. Sadece 100 bin liralık ilk işini kurabileceğin bir iş modelini öğretmekle kalmayıp, bunu tekrar tekrar yapabilmen için seni pazarlama araçları ile de donatıyorum.

Bunu, “Bana balık verirsen, karnım doyar. Bana balık tutmayı öğretirsen, kendimi bir ömür boyu beslerim.” atasözü gibi düşün.

Temel becerilerini geliştir. Başarılı bir şekilde iş kurabilmenin tek yolu bu.

İyi haber şu ki, “Laptop Milyoneri” gibi özel olarak yapılandırılmış eğitimimle senin için bunu kolaylaştırıyorum.

Her zaman kendi işinizi kurmayı hayal ettiysen, bu programı mutlaka dene. Duyuralı sadece birkaç ay geçmesine rağmen insanlar çoktan bu kitaptan öğrendikleri bilgilerle para kazanmaya başladı bile.

En iyi yanı ise piyasaya yeni sürülmüş olması, bu nedenle internette gördüğün diğer iş modelleri gibi doygun değildir. Yani hala fırsat seni bekliyor.

Bugün “Laptop Milyoneri” programına katılmak için buraya tıkla.

Seni içerde görmek dileğiyle.

Güçlü kal,
Aksel